El ple de l’Ajuntament d’Olot rebutja la moció de la CUP sobre la planta de triatge i aprova per unanimitat la d’ERC per un sou mínim de mil euros als treballadors municipals

L’equip de Govern d’Olot, format per Convergència i el PSC, va rebutjar la moció de la CUP que pretenia donar suport a l’Ajuntament de Sant Jaume i mostrar l’oposició al pla especial de la planta de triatge a Can Coma de Baix. El ple, en canvi, va aprovar per unanimitat la moció d’Esquerra per aconseguir un salari mínim de mil euros per a tots els treballadors de l’Ajuntament i de les empreses que contracta.

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca van anunciar dimecres un principi d’acord avançat pel qual la planta de triatge comarcal es reubicaria al sector sud del polígon de Poliger. Tot i així, la CUP va voler mantenir la moció contra el pla especial a la planta a Can Coma de Baix que havia entrat al ple de l’Ajuntament d’Olot. Considerava que era una bona manera perquè el consistori olotí mostrés el seu suport a l’Ajuntament de Sant Jaume.

La moció va reunir els vots favorables de la resta de grups de l’oposició, amb alguns dubtes, i el rebuig de l’equip de Govern, que es va mostrar molt dur amb la CUP. El regidor Josep Guix va insistir en la urgència de la construcció de la planta de triatge i en els costos que suposa per a la Garrotxa no tenir-la ja feta.

El ple va rebutjar la moció de la CUP. En canvi, va aprovar per unanimitat la moció presentada per Esquerra que demanava el salari mínim interprofessional de mil euros que fixa la Unió Europea, per als treballadors de l’Ajuntament i els de les empreses que contracta. El ple de l’Ajuntament d’Olot també va aprovar per unanimitat la moció presentada per Olot en Comú en suport dels acords de pau a Colòmbia.

 

Notícies relacionades: 
– 13 dels 369 edificis del Nucli Antic inspeccionats per l’Ajuntament d’Olot necessiten una actuació a curt termini
– Els grups del Consell valoren el diàleg per la planta de triatge i esperen veure el detall de l’acord
– Esquerra Olot insta l’Ajuntament a adherir-se a la campanya ‘Anem a mil’, que demana que els sous mínims pugin fins als mil euros

x