El Museu dels Volcans organitza un passeig volcànic per Olot per la Nit Europea de la Recerca, celebrant la Nit dels Volcans

En el marc de la Nit Europea de la Recerca els museus d’Olot van celebrar la Nit dels Volcans, amb activitats per difondre la recerca i els volcans entre la població.

El Museu dels Volcans i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa van preparar un vespre especial en motiu de la Nit Europea de la Recerca d’ahir.

De l’Hospici d’Olot en va sortir un grup d’una desena de persones que, guiats per Jordi Zapata, van gaudir d’una visita guiada per les zones de la ciutat que més relació guarden amb els volcans.

La situació geogràfica en la que es troba la Garrotxa ha convidat des de sempre a l’aprofitament dels materials naturals que la rodegen. És per això que molts dels edificis i espais d’Olot tenen la característica especial d’haver estat construïts amb material volcànic.

En acabar el passeig, els participants van poder gaudir d’una xerrada-debat a càrrec del propi Jordi Zapta, en la que es va tractar el tema de com els relleus volcànics afecten el clima de la Garrotxa.

 

La Nit Europea de la Recerca se celebra l’últim divendres de setembre a centenars de ciutats europees.