La fira Liberisliber de Besalú acull una taula rodona sobre el periodisme de guerra amb convidats especials

La fira d’editorials independents Liberisliber de Besalú ha acollit una taula rodona entorn al periodisme de guerra. Els periodistes Eduard Sanjuán i Ramón Lobo, juntament amb David Couso, germà del corresponsal difunt José Couso, han tractat sobre el perill que s’enfronten els periodistes que cobreixen conflictes bèl·lics.

Els conflictes bèl·lics comporten una feina molt complicada pels periodistes. A la fira Liberisliber de Besalú s’ha tractat aquest problema a la taula rodona ‘Guerra als corresponsals de guerra’. Els periodistes Eduard Sanjuán i Ramón Lobo han parlat de la seva pròpia experiència, acompanyats de David Couso, germà del periodista José Couso, assassinat a Bagdad per les tropes nord-americanes. Couso ha condemnat la deliberació de l’atac per part de l’exèrcit dels Estats Units. En aquesta línia, els ponents han emfatitzat en què actualment és molt difícil i perillós informar sobre conflictes bèl·lics.

La fira Liberisliber es consolida any rere any amb actes com aquest. Enguany, celebra la 7ena edició i reuneix 48 editorials independents vingudes principalment d’arreu de Catalunya.

x