El jove garrotxí David Coromina és el nou president comarcal del Partit Demòcrata Català

Aquest cap de setmana han tingut lloc les eleccions territorials del nou Partit Demòcrata Català. Les novetats a la Garrotxa es troben a la presidència comarcal, de la qual es fa càrrec un jove garrotxí que fins ara no s’havia presentat a cap llista. A l’executiva gironina també hi haurà presència garrotxina.

David Coromina és el nou president comarcal del Partit Demòcrata Català a la Garrotxa. Encapçalava l’única candidatura i ha estat elegit amb un 98% dels vots. A l’executiva l’acompanyaran els alcaldes de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, el de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, i el de la Vall de Bianya, Santi Reixach, a més de Carles Llorens, exdirector general de Cooperació, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Besalú, Fina Surina, la regidora de Sant Joan les Fonts Helena Dorca i el cap de l’oposició a Tortellà, Francesc Ten, a més de Marta Ferrés, Dolors Tejero i David Nájera. Coromina no havia estat fins ara a cap llista de l’antiga Convergència i suposa una total renovació a l’executiva del partit a nivell comarcal.

Un altre garrotxí, el primer tinent d’alcalde d’Olot i adjunt a la presidència del Consell Comarcal Josep Berga, es troba a la nova executiva del partit, encapçalada per Pere Vila, que aquest cap de setmana ha aconseguit el 80% dels vots.