Els alcaldes demanen a les entitats econòmiques respecte per l’acord arribat sobre la variant

Els alcaldes de la Vall d’en Bas i les Preses valoren sense sorpresa la resposta del conseller de Territori a les entitats empresarials, quan es va remetre a l’acord establert amb els Ajuntaments. Els alcaldes demanen respecte per l’acord pres a quatre bandes entre els ajuntaments i la Generalitat per construir una variant el més respectuosa amb els valors paisatgístics i mediambientals de la Vall d’en Bas.

Les entitats empresarials de la Garrotxa i altres comarques veïnes van demanar-li divendres al conseller de Territori, Josep Rull, la construcció urgent de la variant des de Bracons i fins a Olot, a més del desdoblament en tot el seu tram. El conseller va dir que era una infraestructura prioritària per al Departament, però es va remetre a l’acord que la conselleria va presentar públicament amb els alcaldes d’Olot, la Vall d’en Bas i les Preses. Un dels punts de l’acord és la de construir la variant amb un sol carril per banda al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas. Els alcaldes valoren les paraules del conseller en la línia de l’acordat.

Els alcaldes demanen a les entitats econòmiques respecte per l’acord arribat pels alcaldes, representants de la majoria dels votants en els municipis on governen. Els alcaldes admeten que el volum de trànsit que passa per Bracons i la travessera de les Preses justifica la construcció de la variant, però alerten que ells també han treballat amb dades i estudis per arribar a l’acord, dades que en cap cas justifiquen l’habilitació de dos carrils per banda.

En aquests moments, la Generalitat està acabant de consensuar el traçat de la variant, que encara no està definit. S’han de fer encara alguns estudis que garanteixin la mínima afectació als valors paisatgístics i naturals de la Vall d’en Bas geogràfica. Els alcaldes recorden que el projecte necessita del seu temps per acabar de debatre i arribar als acords i consensos necessaris que requereix l’obra.