Turisme Garrotxa celebra els seus 20 anys amb professionals del sector i autoritats que els posen com a exemple a seguir al país

Turisme Garrotxa ha celebrat el seu 20è aniversari. Ho va fer amb un acte que va tenir lloc ahir al vespre, al Teatre Principal d’Olot, amb l’assistència de 170 professionals del sector a la comarca. També hi va ser present el conseller d’Empresa Jordi Baiget, que va destacar l’exemple que representa Turisme Garrotxa pel país. Durant l’acte es va entregar a Josep Maria Prats el primer premi en reconeixement a la tasca feta pel turisme a la comarca.

Vint anys donen per molt: diverses reunions, nombroses actuacions fetes i projectes a realitzar; només per aquest bagatge, arribar a les dues dècades d’existència mereix una celebració. Això és el que va fer l’associació Turisme Garrotxa aquest dimarts; va reunir al Teatre Principal d’Olot a 170 professionals del sector de la comarca, amb la presència d’autoritats com el conseller d’Empresa Jordi Baiget o el president de la Diputació Pere Vila, que van esgrimir l’ens garrotxí com un exemple pel turisme del país per la coordinació assolida en el treball conjunt dels sectors públic i privat. El conseller, a més, va aprofitar l’esdeveniment per defensar l’aplicació de les taxes turístiques al sector, posant com a exemple l’aportació feta a Turisme Garrotxa en els últims anys, de 1.300.000 euros.

L’acte en si de celebració va arrencar amb una conferència del professor universitari José Antonio Donaire, que va tractar de fer una radiografia de la situació actual del sector i els reptes de futur que ha d’afrontar el turisme a la Garrotxa. Posteriorment, es van repassar els vint anys d’existència de l’entitat, per acabar després amb un reconeixement: l’entrega del primer premi Turisme Garrotxa per valorar la trajectòria professional al tècnic Josep Maria Prats, decisiu a l’hora d’implementar la Carta Europea de Turisme Sostenible a la comarca. Prats es va mostrar molt agraït amb el guardó, i va assegurar estar confiat amb els reptes que havia d’encarar la Garrotxa en un futur.

L’acte es va cloure amb un altre reconeixement, a la tasca de Turina Serra com a gerent de Turisme Garrotxa, per acabar després amb un tastet de cuina volcànica a la sala La Carbonera del mateix Teatre.

x