Arrenca el cicle de diàlegs sobre el futur de la Unió Europea a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot

Els olotins van poder donar, ahir, la seva opinió sobre el treball que la Unió Europea fa i, el què és més important, sobre el què volen que dugui a terme en el futur en el marc del cicle de diàlegs sobre el futur de la Unió Europea que ha organitzat la Comissió Europea.

El nou cicle de diàlegs sobre el futur de la Unió Europea als municipis de Catalunya va tenir el tret de sortida ahir a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, on es van aplegar una desena de persones per escoltar i fer saber les seves inquietuds a Ferran Tarradellas, director de la Comissió Europea a Barcelona, i a Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot.

Abans de l’acte l’alcalde va referir-se a la xerrada com una oportunitat pels olotins de fer sentir la seva veu a Europa i poder deixar clares les seves inquietuds. Després d’entrar, però, va fer notar el seu malestar amb la poca afluència de públic que hi havia a la sala d’actes, ja que esperava que la gent s’hagués pres més seriosament el cicle de diàlegs. Qui no va fallar en les seves previsions va ser Ferran Tarradellas que és plenament conscient dels dubtes que té la població.

I és que el primer tema a debatre va ser la actuació de la Unió Europea respecte els refugiats, tema que anava lligat a la creació de llocs de treball, al futur econòmic i els drets dels europeus. Als olotins que van assistir a l’acte els inquietava què passaria amb els refugiats, amb el tancament de les fronteres en països com Suècia o Alemanya i si això afectaria en temes de seguretat. I també es van preguntar per la dedicació de la Unió Europea a la creació de llocs de treball, amb el que comporta això per el futur econòmic de Catalunya.

x