Esquerra Republicana presenta la seva proposta pressupostària per l’any vinent de 41 punts i espera que el Govern la tingui en compte

L’Ajuntament d’Olot prepara aquest dies els pressupostos del 2017, que es portaran a aprovació a finals d’octubre. Esquerra sap que el pacte de Govern amb el PSC permetrà a Convergència aprovar els pressupostos sense la necessitat dels vots de l’oposició, però ha volgut visibilitzar un any més la seva proposta per l’any vinent. Són 41 punts que esperen que el Govern d’Olot tingui en compte a l’hora de confeccionar el pressupost.

Esquerra Republicana creu que s’hauria de veure reflectida als pressupostos de l’Ajuntament d’Olot per al 2017 una planificació a mig i llarg termini del conjunt de barris de la ciutat.

El grup municipal, a l’oposició, també considera que s’ha de potenciar la dinamització del centre d’Olot portant més activitat a l’edifici de l’antic Hospital. Esquerra aposta per ubicar un alberg a l’edifici de l’antic Hospital Sant Jaume. A nivell educatiu, el grup creu que cal una aposta clara pel projecte de millora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

El grup municipal també voldria donar un impuls al conjunt de serveis formatius que s’ofereixen des de l’edifici de Can Monsà. Entre les 41 propostes del pressupost alternatiu proposat per Esquerra, es troba la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles i una actualització de les instal·lacions esportives. El grup proposa també la creació d’ajuts als estudiants que es desplacin diàriament d’Olot a Girona o a Vic. També que creuen que s’hauria d’aconseguir un autobús llançadora a Torelló coordinat amb els trens directes a Barcelona. L’equip de Govern escolta aquests dies les propostes dels grups sobre els nous pressupostos. Esquerra espera que algunes de les seves propostes quedin reflectides en el pressupostat per al 2017.