El Govern es compromet a donar prioritat a l’eliminació dels barracons de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa durant el 2017

El Govern de la Generalitat s’ha compromès a donar prioritat a la construcció del nou edifici de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú durant el 2017, a instàncies del Partit Popular. La proposta presentada al Parlament es va aprovar per unanimitat.

L’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú és un dels centres de la demarcació de Girona on encara es desenvolupa part de l’activitat educativa en barracons. Davant l’augment d’alumnes del centre, s’han anat afegint el nombre de mòduls prefabricats perquè encara no s’ha construït l’edifici definitiu. És per aquest motiu que el Partit Popular de Catalunya va presentar al Parlament una proposta de resolució per prioritzar l’acabament de l’escola besaluenca, durant el 2017. Tots els grups de la cambra de parlamentaris hi van votar a favor per unanimitat; això fa que el Govern es comprometi a impulsar la construcció de l’edifici definitiu del Salvador Vilarrasa durant l’any vinent. Actualment, el centre acull els alumnes de Besalú, Maià de Montcal, Beuda, Sant Ferriol i Lliurona. La mateixa resolució va votar a favor de la construcció de l’Escola Carme Guasch de Figueres. La demarcació de Girona és, de tot Catalunya, la que té més barracons als centres: un total de 314 mòduls repartits en 107 escoles, un 25% del total d’equipaments.