19 dels 26 pisos de lloguer social adjudicats a Sant Miquel seran per a joves menors de 35 anys

Avui s’han donat dades de les darreres accions de l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot. Respecte la concessió dels pisos de Sant Miquel, al final es destinen 19 habitatges dels 26 adjudicats a menors de 35 anys. També s’ha informat de les tramitacions d’ajuts de lloguer d’aquest any, que pugen fins a les 625 sol•licituds. Pel que fa a la partida destinada a l’arranjament de façanes antigues, s’hi han acollit deu propietaris.

Dels 28 pisos disponibles per lloguer social del barri de Sant Miquel d’Olot, ja se n’han adjudicat 26, que estaran ocupats abans de final d’any. És una de les dades presentades avui per l’Ajuntament d’Olot, que ha rebut 42 peticions per anar a viure a l’edifici. Al final, l’Oficina Local d’Habitatge ha atorgat 19 pisos a menors de 35 anys, 5 a majors de 65 i dos a famílies monoparentals. En aquest darrer cas, però, hi havia reservats cinc vivendes per a aquest grup; malgrat això, no s’han presentat famílies suficients amb els requisits obligatoris.

Els pisos de Sant Miquel tenen d’una a tres habitacions, entre els 46 i els 91 metres quadrats, i l’arrendament oscil•la els 221 i els 369 euros. Molts dels sol•licitants podran acollir-se als ajuts de lloguer de la Generalitat de Catalunya. Aquest 2016, hi ha hagut un increment en l’adjudicació d’ajuts a sol•licitants de lloguer de tota la Garrotxa, fins a arribar als 625 ajuts.

Tretze d’aquestes sol•licituds són d’urgència especial, i que es poden demanar durant tot l’any en situacions determinades de necessitat. L’última dada que s’ha fet pública avui ha estat el nombre d’immobles que s’han acollit a les ajudes d’arranjament de façanes: en total, deu edificis plurifamiliars construïts abans del 1950 formaran part del pla de rehabilitació. D’aquests, set són del nucli antic.

Per a respondre aquestes sol•licituds s’ha ampliat la partida inicial de 20.000 euros, i se n’hi destinaran 26.000. La convocatòria preveu una subvenció de l’ajuntament del 50% del pressupost fins a un màxim de 3.000 euros per edifici, que hauran d’haver enllestit les obres d’arranjament abans de final d’any.