L’Ajuntament de Sant Feliu de retornarà el 4% de la plusvàlua cobrada de més els últims quatre anys

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols retornarà el 4% de la plusvàlua cobrada als veïns els últims quatre anys. Ahir va aprovar fixar a la nova ordenança fiscal el gravamen del 24%, que no estava fixat en l’anterior ordenança, i a partir d’ara aplicarà una sèrie de bonificacions. És la solució aprovada ahir per l’equip de Govern, que, d’altra banda, va rebutjar la proposta del grup de l’oposició en considerar-la poc realista i poc d’acord amb la normativa.

L’última ordenança fiscal aprovada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, publicada el 1991, fixava un 20% de gravamen per a la plusvàlua, l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. Tot i així, des del 1996, l’Ajuntament ha estat cobrant el 24%, un gravamen que no estava contemplat. Ahir, al ple extraordinari de Sant Feliu de Pallerols celebrat per tractar la qüestió, es van presentar dues propostes, la de l’equip de govern i la de l’oposició. Units per Sant Feliu, a l’oposició, havia presentat una moció per demanar la devolució del 4% de l’impost cobrat de més des del 1996. L’equip de govern va considerar la proposta va ser considerada poc realista i poc acord a la normativa, i va rebutjar-la a la votació. El seu vot va servir, en canvi, per aprovar la seva proposta, consistent a modificar l’anterior ordenança. La nova ordenança fixa ja el 24% de gravamen aplicat al cobrament de la plusvàlua. El punt de l’equip de Govern inclou, a més, el retorn del 4% cobrat de més durant els últims quatre anys. El servei de XALOC de la Diputació de Girona notificarà properament el retorn dels diners als veïns de Sant Feliu. La proposta aprovada també incorpora bonificacions que s’aplicaran a partir d’ara, a titulars d’immobles que són la seva primera residència, i a famílies amb pocs recursos econòmics. En el cas dels titulars de primeres residències, la bonificació podrà arribar al 75% de l’impost.

x