Els gegants de Les Preses celebren el seu vintè aniversari amb una cercavila a la Festa Major

Els geganters de Les Preses han celebrat el seu vintè aniversari amb una cercavila aquesta tarda. La parella de gegants anava acompanyada per la Granota i els Calabotins i els grallers i timbalers del poble. L’esbart Marboleny també ha dansat el Ball de les Cintes.

La colla de geganters de Les Preses ha celebrat avui el vintè aniversari de la seva parella de gegants: en Lionardis i la Ricarda. Més d’un centenar de persones han omplert els carrers del poble per veure la cercavila dels gegants, que anaven acompanyats, com ja és habitual, de la Granota i els Calabotins i dels grallers i timbalers de Les Preses. La cercavila ha desembocat a la Plaça Major, on exmembres de l’esbart Marboleny han representat el Ball de les Cintes, la dansa tradicional del poble, acompanyats de l’Orquestra Internacional Maravella. Davant l’església, l’Ajuntament ha obsequiat la colla gegantera amb diversos regals. En Lionardis i la Ricarda també han tingut el seu pastís.

En motiu del vintè aniversari, la colla va inaugurar divendres passat una exposició de fotografies i accessoris de la faràndula recopilats al llarg d’aquests 20 anys. Els gegants i la faràndula també tancaran la festa i sortiran a ballar a la tarda i al vespre del dimecres 12.

 

Notícies relacionades: 
– Teràpia de Shock actua a la Gala de Les Preses, després d’anunciar la seva retirada