L’Ajuntament d’Olot tancarà l’any enllestint el pla de voreres i adequant l’enllumenat viari a la tecnologia led, més eficient i econòmica

El programa de conservació i millora dels ferms i voreres de l’Ajuntament d’Olot tancarà l’any amb actuacions a diferents carrers de la ciutat. A aquests treballs cal sumar-li el projecte d’adequació de l’enllumenat viari que generarà un important estalvi energètic, i també les obres que el consistori vol portar a terme al camí de la vora del riu Fluvià.

L’Ajuntament d’Olot ha posat fil a l’agulla amb l’objectiu de tancar el pla de voreres d’aquest any 2016. Els treballs han començat a la zona del pont del Palau, on s’eixamplaran les voreres fins a mig metre a cada costat del pont per fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Les voreres dels carrers del voltant de la plaça Balmes també seran reformades ja que en el pla anterior no es van poder acabar. A aquestes obres si sumen actuacions per reduir barreres arquitectòniques a la zona de l’estació d’autobusos i a davant de la plaça Mercat.

Una altra actuació de l’Ajuntament d’Olot que ja està en marxa és el projecte d’adequació de l’enllumenat viari per adaptar-lo al reglament d’eficiència energètica. En aquest cas els treballs consisteixen en la substitució de 1.330 lluminàries, que passaran a ser de tecnologia led. Aquesta acció implicarà un estalvi de consum energètic de fins a 65.000 euros anuals.

El consistori olotí també té previst arreglar properament el tram de la vora del riu Fluvià des del parc del Nius fins a les Tries. En aquest tram s’hi farà un camí  per la ribera del riu d’una amplada d’uns 2 metres i es substituirà el mobiliari de fusta, l’ Ajuntament hi destinarà uns 65.000 euros. Les obres al carrer Macarnau ja estan enllestides i aquesta zona d’Olot ja compta amb voreres reformades i nou enllumenat.