La Fageda i la Fura dels Baus preparen un espectacle d’alçada, música i llum per al Festival Lluèrnia

La Fura dels Baus i la Fageda preparen un espectacle conjunt per al Festival Lluèrnia. Aquest serà un dels actes centrals del festival de la llum i el foc d’Olot i hi participaran un centenar de treballadors de la Fageda a més de les col·laboracions externes d’altres entitats com els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot i el Pim Pam Pum Foc.


Aquest matí la Fageda ha presentat el projecte conjunt que duen a terme amb La Fura dels Baus per al Festival Lluèrnia. El 12 d’octubre es representarà Dreams, un espectacle creat per La Fura dels Baus a partir de la seva experiència als Jocs Paralímpics de Londres del 2012 i que s’ha adaptat per a persones amb discapacitat. Aquest ja s’ha vist en diversos indrets i la propera actuació serà a Olot, durant el Festival Lluèrnia, amb els treballadors de la Fageda com a protagonistes.

Durant aquest mes totes les persones de la Fageda que hi volen col·laborar ja assagen a l’espai Ideal d’Olot. La coreografia inclou una xarxa humana, que es crearà amb 42 persones i que s’aixecarà fins a 40 metres d’alçada amb una grua de grans proporcions. Fins al dia del Festival, els participants assagen en terra ferm. No serà fins al mateix dia 12 de novembre que pugin a la grua i assagin durant diverses vegades abans d’executar l’espectacle.

L’esdeveniment impulsat per La Fageda amb el suport de la Fura dels Baus compta amb la col·laboració econòmica de l’Obra Social La Caixa i també hi participaran diverses entitats garrotxines, com els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot, el Pim Pam Pum Foc o un grup de joves de l’Ideal.

L’espectacle Dreams sortirà de la Sala La Carbonera a 2/4 de 8 del vespre amb una desfilada dels participants fins al Firalet, on hi haurà instal·lada la grua. Allà es desenvoluparà la part principal de l’espectacle i és construirà la xarxa humana.

 

Notícies relacionades: 
– L’arquitecta de Cassà de la Selva Clara Riera serà l’hortolana del Lluèrnia 2016, que arribarà fins al riu Fluvià