L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles dóna als treballadors la possibilitat de treballar el 12 d’octubre

L’Ajuntament de les Planes dóna als treballadors la possibilitat de treballar el 12 d’octubre, com ha fet els últims anys. La iniciativa es duu a terme davant el poc entusiasme a fer aquest festiu pels veïns del municipi.

Davant el rebombori generat pel fet de que l’Ajuntament de Badalona hagi decidit treballar durant el Dia de la Hispanitat, a la Garrotxa hi ha municipis que porten anys amb aquest canvi. És el cas de Les Planes d’Hostoles, que dóna la possibilitat als seus treballadors de tenir el 12 d’octubre com a laborable en el seu calendari. Així, la majoria de serveis del poble obriran de forma rutinària. Fa tres anys que funcionen amb aquest sistema.

Els treballadors que opten per anar a la feina aquest dia tenen a la seva disposició el dia festiu que es perden. L’únic servei que no respectarà aquesta decisió és el de la llar d’infants, que es planteja diferent per les seves característiques. Davant les possibles complicacions de no respectar el dia festiu, Les Planes afirma que no han viscut mai cap problema amb l’administració.

Altres municipis de la Garrotxa també duen a terme iniciatives en aquest sentit: a l’Ajuntament de Mieres, el personal no treballa, però sí ho faran els membres de l’equip de Govern, que mantenen el consistori obert al matí.