L’últim any la Garrotxa va registrar un 1,4% més de naixements que al 2014

L’últim any, la Garrotxa ha registrat més de naixements que al 2014, concretament, un 1,4%. És una de les 16 comarques que registren dades positives, tot i que a Catalunya la mitjana és negativa. És el que reflecteixen les dades provisionals que ha publicat l’Institut d’Estadística de Catalunya. Els noms més posats l’últim any a la comarca han estat Júlia i Marc.


L’últim any, la Garrotxa ha registrat un 1,4% més de naixements que al 2014, quan van néixer 514 infants. Amb 521 nounats el 2015, la Garrota és una de les 16 comarques que registren valors positius, segons les dades provisionals publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya. Les comarques de Girona són les que indiquen factors de fecunditat més positius, a excepció del Gironès, on els naixements han baixat un 4,3%. Al conjunt de Catalunya, els naixements han baixat un 2%, seguint la tendència iniciada el 2008 i que pot continuar ben bé fins els anys 30 del segle XXI, a causa de la disminució de dones en edat fèrtil. A les comarques de Girona, l’edat en què les dones que tenen fills se situa en els 31 anys de mitjana, mesos per sota dels gairebé 32 anys de mitjana que es registra al conjunt de Catalunya. La zona metropolitana és on més alta és l’edat de les mares, quan de mitjana decideixen donar a llum ja complerts els 32 anys. A la Garrotxa, gairebé el 26% dels nadons nascuts el 2015, eren fills de mare estrangera, una dada que augmenta si ens fixem en els nascuts olotins; un 34% dels 324 nens i nenes nascuts l’any passat són fills de mare estrangera. Aquí la dada també s’ha reduït al conjunt de Catalunya. Les mares estrangeres són un 3% menys que al 2014. Els noms més posats l’últim any a la Garrotxa han estat Júlia i Marc. Júlia ha estat el nom escollit en un 19% dels casos, mentre que marc se li ha posat al 17% dels nens nascuts durant el 2015. Li segueixen els noms d’Arnau i Jan en el cas dels nens i Aina i Arlet en el cas de les nenes.