El conseller de Justícia Carles Mundó participa a la Festa de la República d’Esquerra Garrotxa i dóna suport al català en la judicatura

Esquerra Garrotxa va organitzar ahir la primera Festa de la República, una jornada per obrir el partit més enllà de les persones directament implicades com a militants o regidors. Hi van assistir prop de 120 persones, entre els que hi havia el conseller de Justícia Carles Mundó.

La Primera Festa de la República d’Esquerra Garrotxa va arrencar amb una trobada de regidors i militants del partit a l’espai Can Trona de la Vall d’en Bas; una quarantena de representants municipals van debatre sobre els valors republicans i el paper de la formació en la construcció del nou país. Posteriorment els representants del partit a les administracions van participar a un dinar popular obert a tothom als Hostalets d’en Bas, on hi van assistir el senador Jordi Martí, la diputada al Congrés Teresa Jordà, i el conseller de Justícia Carles Mundó.

El conseller va valorar el desbloqueig de la paga extra que es va suprimir als funcionaris judicials l’any 2012. La presència del conseller a la Garrotxa arriba després de la polèmica generada als jutjats d’Olot, després que una jutgessa impedís que dues advocades s’expressessin en català als tribunals. Òmnium Garrotxa va fer públic dimarts un comunicat d’agraïment a les advocades, i Mundó també els hi va donar el seu suport.

Prop de 120 persones van participar en aquesta primera Festa de la República d’Esquerra Garrotxa, que va acabar amb una actuació del cantautor Quim Vila.

 

Notícies relacionades: 
– Esquerra Garrotxa organitza el 12 d’octubre la 1a Festa de la República per cohesionar la militància i els càrrecs electes

x