El jurat ha seleccionat els tres projectes finalistes per a la remodelació del Firal que els olotins votaran del 16 al 22 de novembre

La Junta de Govern Local d’Olot ha ratificat aquest matí l’acte del jurat que ha seleccionat els tres projectes arquitectònics que competiran per reformar el Firal. Així mateix, la Junta ha donat compte de l’inici de la consulta popular, que ja té data. El Diari Oficial de la Generalitat publica l’expedient des d’avui.

Els projectes per a la reforma del Firal seleccionats per unanimitat pel tribunal format per tècnics, càrrecs electes de l’Ajuntament i arquitectes de prestigi, són ‘101 plàtans’, dels vigatans amb seu a Barcelona Forgas Arquitectes, ‘Teixir, cosir i vesti’, de l’arquitecte olotí Xevi Bayona conjuntament amb els despatxos Bach Arquitectes i Lluís Paumé, i ‘Un Tossol i dos Triais’, dels gironins Birulés Cabré Romans Arquitectes.

L’alcalde d’Olot ha recordat que es tracta de tres avantprojectes que es troben en fase inicial, tot i que ha avançat que els tres projectes seleccionats mantindrien els plàtans del Firal. Enrere jan quedat 15 de les 21 candidatures que van arribar a presentar el projecte. Tot i així, cadascun dels 10 primers projectes seleccionats rebran mil euros per la feina feta. Els dibuixos i planos dels tres projectes seleccionats es podran veure durant la Fira de Sant Lluc, en un punt informatiu que s’habilitarà davant l’església de Sant Esteve. Aquesta serà la primera activitat d’una campanya que inclourà debats i actes públics. L’Ajuntament d’Olot es planteja organitzar un acte al Teatre Principal on els arquitectes puguin defensar el seu projecte.

Aquest matí l’alcalde d’Olot ha informat dels detalls de la consulta. Com en el cas del Correbou i la variant, la votació es podrà realitzar durant una setmana a través d’Internet, del dimecres 16 de novembre a les 8 del matí al dimarts 22 a les vuit del vespre. L’enunciat permetrà seleccionar el projecte sobre la remodelació del Firal que més agrada al ciutadà. Amb la consulta ciutadana, els projectes seleccionats s’hi jugaran 45 dels 100 punts amb un complex sistema d’atorgació. L’alcalde ha remarcat que es fa necessària una important participació.

El cost de la remodelació del Firal es trobarà entre els tres milions i mig i els quatre milions d’euros. L’Ajuntament assumirà la major part del cost, tot i que els veïns hauran d’assumir contribucions especials en proporció al que ja es va fer per a la remodelació del Firalet. Josep Maria Corominas ha explicat que l’actuació respon a una necessitat real.

L’alcalde d’Olot ha volgut confirmar aquest matí les dates de la remodelació, després de conèixer els projectes seleccionats i les dates de la consulta. A mitjans de desembre, la Junta de Govern Local aprovarà el contracte definitiu de la redacció del projecte executiu. Al març es licitarà el projecte, al juny haurien d’haver començat les obres, que estarien acabades l’estiu de l’any següent, el 2018. L’Ajuntament vol que la planificació es faci acuradament per permetre als bars i establiments mantenir la seva activitat a l’estiu del 2017 i s’hi puguin programar actes durant les Festes del Tura.

 

Notícies relacionades:
– El setembre es revela com un mes clau per a l’avanç de projectes de ciutat com la variant o la consulta del Firal d’Olot
– 21 equips d’arquitectes es presenten per remodelar el Firal d’Olot