José Luis Bartolomé i Josep Granados fan un col·loqui sobre l’evolució del català a la Garrotxa

José Luis Bartolomé i Josep Granados van dur a terme ahir un col·loqui a la sala d’actes de l’arxiu comarcal de la Garrotxa en el què van tractar sobre els canvis que ha experimentat la llengua catalana en territori garrotxí en els últims 7 anys. L’acte servirà, també, per presentar el llibre Verbi Gratia de Bartolomé, publicat l’any 2009.

El bateig del llibre Verbi Gratia de José Luis Bartolomé va ser el punt de partida d’una jornada de debat a l’arxiu comarcal de la Garrotxa. Acompanyat de Josep Granados, el col·loqui va girar entorn a l’actualitat de la llengua a la comarca, com ha evolucionat i cap a on va.

Amb el llibre d’en José Luis Bartolomé molt present, els textos que conformen aquesta obra, que són els articles que Bartolomé va escriure en el butlletí Verbi Gratia, tenen una peculiaritat, fa 7 anys que van ser escrits. La multiculturalitat d’Olot, el multilingüisme, l’adaptació i integració dels immigrants en la vida garrotxina i els anglicismes que hi han a la comarca són altres temes que, tant José Luis Bartolomé, com Josep Granados i el públic assistent, van poder posar a debat.