L’Associació Amics del Tren Olot-Girona porta la seva maqueta a l’exposició de modelisme ferroviari de Montelimar

La maqueta del tren Olot-Girona es mostrarà a França aquest cap de setmana, a l’exposició bianual de modelisme ferroviari MonteliRail de Montelimar. L’Associació Amics del Tren-Girona hi porta els 20 mòduls fets fins ara, que inclouen les estacions que van d’Olot a Amer en més de 22 metres lineals.


La maqueta elaborada per l’Associació Amocis del Tren Olot-Girona està recollint el reconeixement de les exposicions de modelisme ferroviari d’Europa. Fa dos anys, la reproducció a escala del tren d’Olot va viatjar a la fira de París. Aquest any ho fa a Montelimar, a la regió d’Occitània. Durant tot el cap de setmana, s’hi exposaran els 20 mòduls que l’entitat ha connectat fins ara des del 2010, quan va començar a modelar la maqueta. Són més de 22 metres lineals que reprodueixen el recorregut des de l’estació d’Olot fins a Amer, una estació doble que disposava de tallers per a la reparació dels diferents cotxes i màquines de vapor. L’exposició de París va obrir les portes d’Europa a aquesta maqueta modelada per alguns dels membres de l’associació, que en l’actualitat compta amb un total de 22 socis. L’entitat està oberta a mostrar la seva creació a d’altres exposicions que s’organitzen al continent, a l’hora que treballa per habilitar un emplaçament fix des d’on poder exposar la maqueta al públic olotí. Segurament, aquest indret serà el local serà el que ja utilitza l’Agrupació de Pessebristes d’Olot, al carrer Terrassa número 5. Fa algun temps que l’Ajuntament l’ha obert també a l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, que l’ha utilitzat fins ara com a magatzem. La intenció de l’entitat amant del ferrocarril olotí vol condicionar-hi un espai des d’on poder exposar la maqueta de forma permanent, un objectiu que es marquen a mig termini. Mentrestant, segueix treballant en el modelisme de la reproducció, que no està acabada. L’associació vol arribar a la fi del recorregut, a l’estació de Girona, per a la qual, li falten modelar de 18 a 20 nou mòduls. Ja tenen reproduïdes 7 estacions, però encara queden reproduir altres emplaçaments destacats del recorregut, així com mòduls d’interconnexió. L’entitat calcula que la maqueta podria quedar totalment acabada en un termini de 6 o 7 anys més.

 

Notícies relacionades: 
– L’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona ha celebrat el dia internacional del modelisme ferroviari
– Els ‘Amics del Tren Olot-Girona’ guanyen el ‘Premi a la maqueta europea’ de la RailExpo de París