El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa fixa el preu dels menjadors escolars entre 3 i 9 euros en funció del centre educatiu

El preu dels menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal de la Garrotxa varia entre els 3 i els 9 euros en funció del centre educatiu. Així s’ha aprovat en el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa. Els instituts són els que tenen un menú més econòmic, ja que requereixen una menor despesa en monitoratge. Pel que fa als centres educatius de primària, l’Escola Sant Roc d’Olot i la Bòbila de Les Preses són les que queden amb un preu més baix.

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat la modificació provisional de l’ordenança reguladora del preu públic del servei de menjador escolar per a aquest curs. Aquests preus s’apliquen als centres que gestiona l’ens comarcal i varien entre els tres i els nou euros en funció del centre i de l’ús que es faci del servei de menjador.

Així els centres on el servei de menjador és més econòmic són els d’educació secundària on el preu pels alumnes fixes és de 3’65 euros per dia i el dels estudiants que utilitzen el servei esporàdicament no arriba als cinc euros. En els centres d’educació primària el preu va dels cinc als 9 euros en funció de l’escola. Les escoles on el menjador escolar és més econòmic són la de Sant Roc d’Olot i la Bòbila de les Preses, on utilitzar el servei de menjador de forma habitual costa 5’20 euros. Per contra, el centre on és més car és l’Escola Montpalau d’Argelaguer on costa gairebé dos euros més per dia en el cas dels estudiants habituals i el preu s’incrementa per sobre els nou euros per als alumnes que utilitzen el servei de menjador de forma esporàdica. A les dues escoles bressol on el Consell Comarcal gestiona el servei el dinar costa menys de 4 euros i al centre d’educació especial Integra d’Olot el preu del menú no arriba als cinc euros.

En el ple del consell comarcal d’ahir també es van aprovar les propostes de conveni amb els ajunaments de Beuda, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix i la Vall d’en Bas del Pla de Transport de Viatgers 2016. Segons aquests convenis el Consell Comarcal assumeix 2/3 parts del finançament dels serveis que els diferents consistoris han demanat. A Beuda s’ofereix un servei d’anada i tornada amb autobús als mercats del dimarts de Besalú i un servei e bus nocturn per la Beuda Calling, a Maià de Montcal també es facilita el desplaçament al mercat de Besalú optimitzant el servei escolar per al viatge d’anada i incorporant un bus que porta a terme el trajecte de tornada. A Mieres s’ha incorporat un servei de taxi a demanda per poder assistir al mercat dels dilluns mentre que a la Vall d’en Bas s’ha posat en marxa una línia que uneix els diferents nuclis del municipi amb Olot els dilluns de mercat. A més, a la Vall d’en Bas s’ha incorporat uns servei d’autobús nocturn per les festes dels pobles, iniciativa que també s’ha demandat des de Montagut i Oix.

x