El Firal d’Olot té tres futurs diferents que els olotins podran votar el proper novembre

L‘Ajuntament d’Olot ha volgut aprofitar la sortida massiva al carrer dels olotins i les olotines que suposa la Fira de Sant Lluc per posar al seu abast els projectes arquitectònics preseleccionats per remodelar el Firal. El consistori ha instal·lat tres pantalles en una carpa a la plaça Rector Ferrer perquè els ciutadans puguin consultar els dibuixos i plànols dels projectes abans de votar-los a la consulta ciutadana que s’obrirà del 16 al 22 de novembre.

Tres pantalles interactives per consultar els tres projectes sobre la remodelació del Firal que es posaran a votació ciutadana la tercera setmana de novembre. Així és com l’Ajuntament d’Olot ha volgut mostrar als olotins i olotines les primeres imatges de les propostes preseleccionades. Els vigatans amb seu a Barcelona Forgas Arquitectes hi mostren un projecte que han titulat ‘101 plàtans’. La proposta planteja la preservació de la vegetació actual, així com totes les qualitats i potencialitats que té el Firal. Així mateix, es marca com a objectiu solucionar els aspectes més deficitaris. El despatx d’arquitectes proposa recuperar l’activitat i centralitat del passeig en coherència amb els espais adjacents que l’envolten, fent-lo flexible i aportant-hi solucions que hi permetin el bon manteniment. Es proposa aprofitar el desnivell topogràfic per endreçar els elements més petits, les instal·lacions i els serveis.

101platans_forgasarquitectes

L’olotí Xevi Bayona amb XAA Arquitectura, Bach Arquitectes i Lluís Paumé han presentat un projecte que han titulat ‘Teixir, cosir i vestir’. Proposen una intervenció central que, amb un simple moviment topogràfic, posi en relació els principals espais del centre de la ciutat, el Firal i el Firalet, als quals el projecte vol donar èmfasi. Aquest espai central hauria de permetre una bona multiplicitat d’usos, allotjant-hi espais com els jocs infantils, un escenari o una plaça oberta per a esdeveniments de tot tipus, sempre mantenint un caràcter obert que permeti el pas per qualsevol punt, alliberant-lo de tota barrera per als vianants.

teixircosirvestir_xevibayonaxaa

El tercer projecte és ‘Un Tossol i dos Triais’, dels gironins Birulés Cabré Romans Arquitectes en col·laboració amb l’aparellador P. Sabata i CREArquitectura. Proposa modular la trobada del Firal amb la pujada del Roser amb un espai de trobada i un mirador que pugui erigigir-se en un lloc d’espectacle i mirada del conjunt. El projecte planteja refermar la porxada que ja formen els plàtans, ordenar la compatibilitat entre el vianant i el pas de vehicles, fer-ho còmode al passeig. També proposa agermanar obertament el Firal i el Firalet de manera funcional per a tots els usos.

untossolidostriais_bcrarquitectes

La carpa per poder veure de prop les imatges dels projectes es podrà trobar a la plaça Rector Ferrer, davant l’església de Sant Esteve, fins aquest dimarts 18 d’octubre, diada de Sant Lluc. La consulta ciutadana se celebrarà del 16 al 22 de novembre. Els olotins i olotins de més de 16 anys i empadronats a la ciutat abans del 30 de juny podran escollir un dels tres projectes finalistes a través de la pàgina web de l’Ajuntament, www.olot.cat.

 

Notícies relacionades:
– El jurat ha seleccionat els tres projectes finalistes per a la remodelació del Firal que els olotins votaran del 16 al 22 de novembre
– El setembre es revela com un mes clau per a l’avanç de projectes de ciutat com la variant o la consulta del Firal d’Olot
– 21 equips d’arquitectes es presenten per remodelar el Firal d’Olot