La delegació del Govern espanyol pregunta a l’ajuntament de Les Planes els serveis públics que va oferir el Dia de la Hispanitat

Les Planes d’Hostoles ha rebut una carta de la delegació del Govern espanyol demanant si el personal de l’Ajuntament va treballar el passat 12 d’octubre, dia de la Hispanitat. L’alcalde Eduard Llorà defensa l’obertura del consistori al públic i està convençut que no es va incomplir cap normativa.

El dia de la Hispanitat segueix aixecant rebombori a Catalunya. La decisió d’alguns ajuntaments a obrir les seves portes el 12 d’octubre ha motivat que el Govern espanyol pregunti als consistoris mitjançant una notificació si aquest dia es va treballar o no, i a quin acord es va arribar amb els funcionaris per tal d’anar a la feina en una jornada festiva.

Un dels municipis interpel·lats és Les Planes d’Hostoles, que va treballar el Dia de la Hispanitat. El consistori creu que la polèmica generada amb l’obertura de l’ajuntament de Badalona ha provocat que el govern espanyol s’interessi ara per la situació viscuda a altres punts de la geografia catalana. Llorà defensa l’actuació de l’ajuntament de Les Planes, i creu que no van cometre cap il·legalitat oferint serveis a la població en un dia com el 12 d’octubre. De totes maneres, Les Planes respondrà al requeriment de la delegació del Govern espanyol sobre l’obertura de l’ajuntament el Dia de la Hispanitat.

Fa tres anys que Les Planes d’Hostoles obre l’ajuntament el 12 d’octubre però fins ara mai havien rebut cap notificació de l’Estat preguntant sobre si es respectava o no la festivitat.

 

Notícies relacionades: 
– L’Ajuntament de Mieres desoirà el requeriment de la Subdelegació del Govern per haver obert el 12 d’octubre

x