La Fira Ramadera de Sant Lluc manté la bona salut amb 200 caps de bestiar

El 18 d’octubre és un dia que els ramaders garrotxins tenen ben marcat en el seu calendari. És Sant Lluc una de les trobades més tradicionals del sector a la Garrotxa. Tot i que en el seu origen, fa més de 700 anys, la Fira Ramadera de Sant Lluc tenia finalitats econòmiques, de compra venda, amb el temps la mostra d’animals ha anat guanyant força i actualment les dues finalitats conviuen.


Aquesta és la imatge que per segon any consecutiu mostrava aquest matí l’esplanada de Can Marcé d’Olot. L’indret ha tornar a acollir la Fira de Ramadera de Sant Lluc, la més antiga de la Fira de la Tardor d’Olot. Enguany s’hi han instal·lat 40 corrals que s’han omplert de cavalls, vaques i vedells, ponis, burros i ovelles.

En dies com avui, laborables, els que més visiten la fira són els escolars i els propis ramaders. Acutalment encara es conserva l’activitat econòmica de la Fira i alguns dels ramaders porten exemplars per ventre. Tot i així, avui en dia, és més una fira de mostra de bestiar. Enguany a la Fira a més dels animals, s’hi han pogut veure altres activitats relacionades amb l’agricultura i la ramaderia. S’hi exposa maquinària agrària i s’hi ven productes agroalimentàris. Amb tot, la Fira Ramadera de Sant Lluc mante la seva essència i 701 anys després d’haver nascut segueix gaudint de bona salut amb més de 200 caps de bestiar.

 

Notícies relacionades: 
– Una setantena d’artistes participen a la 61a Fira del Dibuix d’Olot en motiu de la festivitat de Sant Lluc
– La Fira de Tardor d’Olot porta una ocupació mitjana superior al 80% als allotjaments de la ciutat

x