L’Ajuntament de Mieres desoirà el requeriment de la Subdelegació del Govern per haver obert el 12 d’octubre

L’Ajuntament de Mieres ha anunciat que desoirà el requeriment de la Subdelegació del Govern sobre l’obertura de l’Ajuntament el dia de la Hispanitat. El 12 d’octubre, els membres de l’equip de govern van anar-hi a treballar al matí.

L’Ajuntament de Mieres ja ha rebut la carta del subdelegat del Govern espanyol a Girona, Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán. La missiva demana al consistori que acrediti si va estar obert el 12 d’octubre, quins serveis s’hi van prestar i si van treballar empleats públics. El requeriment demana, a més una còpia de l’acord pel qual es va procedir a l’obertura. L’alcalde, Enric Domènech, considera la petició absurda perquè la informació requerida és de domini públic, a través de declaracions expressades als mitjans de comunicació i de l’acord publicat en el portal web del municipi. Per això, segons ha expressat Domènech, ignoraran la missiva.

L’opció de Mieres és la mateixa dels ajuntaments de Celrà, Verges i Viladamat, on també governa la CUP. En el cas de Celrà i Viladamat, aquest era el cinquè any consecutiu que s’ha obert durant el 12 d’octubre. Fins ara no s’havia rebut cap requeriment. La CUP entén la carta com un atac a l’autonomia municipal i al moviment independentista arran de la denúncia del PP a l’Ajuntament de Badalona. L’alcalde de Mieres manifesta la voluntat de vcontinuar aplicant l’acord municipal pel qual va decidir obrir el 12 d’octubre, sempre respectant la llibertat d’opció del personal municipal. Demana a la Subdelegació del Govern a deixar d’utilitzar els recursos que paguen els ciutadans en persecucions ideològiques que denoten una clara manca, diuen, de sentit del ridícul.

Notícies relacioandes:
– La delegació del Govern espanyol pregunta a l’ajuntament de Les Planes els serveis públics que va oferir el Dia de la Hispanitat