Olot En comú vol veure en els pressupostos del 2017 un augment de la inversió en ocupació, partides per a Sant Miquel i una aposta clara per la piscina coberta

A finals de mes l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot portarà a aprovació del ple municipal els pressupostos del 2017. Al grup d’Olot en Comú, a l’oposició, li agradaria veure-hi reflectides tres mesures: una major inversió en les polítiques de creació d’ocupació laboral de qualitat, partides específiques per donar compliment al Pla de Millora del barri de Sant Miquel, i una aposta decidida per proporcionar a la ciutat una piscina coberta municipal.

El regidor d’Olot En Comú, Xavier García, va dir ahir que el seu grup encara no havia rebut per part de l’equip de Govern la informació específica sobre quins pressupostos portaran a aprovació el proper ple municipal. A aquest grup de l’oposició li agradaria que al proper ple es debatessin només les ordenances fiscals i es deixés el debat dels pressupostos per al proper mes. Sembla, però, que això no serà així, i ordenances i pressupostos es debatran en la mateixa sessió. A Olot En comú li agradaria veure en el pressupostat per al 2017 un major esforç pel que fa a la inversió destinada a polítiques de creació de llocs de treball de qualitat.

El grup municipal a l’oposició també vol veure en els pressupostos del 2017 partides específiques que donin compliment al Pla de Millora del barri de Sant Miquel. Per a Olot en Comú, l’incompliment de certes mesures acordades segons el calendari fixat es troba darrere de la dissolució de l’associació de veïns del barri olotí, i només la pressió veïnal ha aconseguit que s’hi implantin millores.

El tercer punt que Olot En comú vol veure reflectit als pressupsotos és una aposta decidida per proporcionar a la ciutat una piscina coberta municipal. L’equip de Govern va comprometre’s a estudiar-ne la viabilitat i redactar-ne el projecte durant el present mandat, després que els veïns portessin a l’Ajuntament 2.000 signatures que reclamaven l’equipament.

Tot i que es mostra crític amb la primera consulta ciutadana impulsada per l’Ajuntament, ja que va incloure la pregunta sobre la urgència de la variant d’Olot sense fomentar-ne el debat, el grup municipal dels comuns considera que l’equip de govern ha començat en la bona línia amb els projectes de participació ciutadana. No creu, però que s’hagi de fomentar cap consulta per decidir sobre la piscina municipal coberta.

Quant a les ordenances fiscals del 2017, a Olot En comú li agradaria veure-hi reflectits incentius per a l’ús de vehicles de baix consum, que els impostos i taxes facilitessin la implantació de comerços en barris com el Nucli Antic o Sant Miquel i les Tries. També voldria veure-hi una certa progressivitat en el cobrament d’impostos com l’IBI, segons la capacitat adquisitiva dels propietaris d’immobles. Això, segons García, seria un primer pas en la línia d’aplicar una tarifació social a tota la ciutat, el pagament de serveis municipals segons el poder adquisitiu dels ciutadans. Recentment l’Ajuntament d’Olot va aprovar una moció presentada per Olot En comú que instava al consistori a estudiar la viabilitat de la tarifació social a la ciutat amb l’objectiu de començar-la a aplicar el 2018.

x