El turisme a Olot creix un 16% en el primer aniversari de l’obertura de la nova oficina de turisme

Olot ha atès un 16% més de visitants en el darrer any; així ho indiquen les dades recollides per l’Ajuntament al llarg d’aquest període, i les fa públiques coincidint amb el primer aniversari de l’obertura de la nova oficina de turisme. Segons les enquestes 9 de cada 10 visitants qualifica d’excel·lent l’atenció rebuda.

La oficina de turisme d’Olot situada a l’antic Hospital ha complert un any de vida coincidint amb el dia de Sant Lluc, i ho fa amb bons indicadors de la seva utilitat. Durant aquest primer any s’han atès gairebé 25.000 persones, una xifra que suposa un augment del 16% respecte el període anterior.

Més de la meitat dels turistes atesos a la nova oficina són catalans, sobretot de la demarcació de Barcelona. Enfront a aquest gairebé 57% de visitants s’hi troben els de la resta de l’estat, un 17’4%, i els europeus suposen un 23’3%. Els turistes també valoren l’atenció rebuda i segons el consistori 9 de cada 10 participants de les enquestes la qualifiquen de ‘molt bona’.

Dues dades externes de l’oficina també denoten l’augment de l’impacte turístic a la comarca: per una banda, la mitjana d’ocupació dels allotjaments és 7 punts major que l’any passat, arribant al 53’2%. D’altra banda, s’ha registrat un augment d’un 8% del trànsit que passa per Bracons en direcció a Olot.

 

Notícies relacionades: 
– L’Oficina de Turisme ha atès aquest estiu un 11% més que l’any passat
– Augmenten les atencions de l’oficina de turisme i l’ocupació d’Olot en el primer semestre del 2016
– Les atencions als visitants a l’Oficina de Turisme d’Olot augmenten un 12’4% des del trasllat a la nova seu