Vuit ajuntaments garrotxins i el Consell Comarcal han rebut requeriments, recursos i denúncies per diverses actuacions relacionades amb el procés sobiranista

Vuit ajuntaments garrotxins i el Consell Comarcal de la Garrotxa han rebut recursos i denúncies per diverses actuacions relacionades amb el procés sobiranista. Els més recents són els de Mieres i les Planes d’Hostoles per haver obert el consistori el dia de la Hispanitat però també han rebut denuncies els ajuntaments de la Vall d’en Bas i el de Sant Jaume de Llierca. El consell comarcal de la Garrotxa i Santa Pau, Olot, Les Preses i Castellfollit de la Roca n’han rebut per no hissar la bandera Espanyola. En el cas d’aquest darrer consistori han rebut una sentència del jutjat contenciós administratiu de Girona que els obliga a penjar-la.

Castellfollit de la Roca és un dels 8 municipis garrotxins que ha rebut denúncies o recursos per actuacions relacionades amb el procés sobiranista. En el seu cas han rebut una sentència del jutjat contenciós administratiu de Girona que els obliga a penjar la bandera espanyola tot i que actualment en els seus edificis no hi oneja cap bandera. El recurs va entrar al jutjat contenciós administratiu de Girona al juliol de l’any passat i tot i que el consistori va presentar una al·legació justificant que no tenen ajuntament. L’alcalde del municipi, Miquel Reverter explica que l’edifici on hi ha l’ajuntament actualment està cedit per un particular i per tant no és de titularitat pública i el nou ajuntament encara està en obres i no és suceptible d’ús públic, “Per tant, no tenim ajuntament” conclou Reverter.

El consistori castellfollitenc no descarta presentar un recurs a la sentència. De fet, ni en l’edifici que s’utilitza com a ajuntament actualment ni en el nou consistori, que encara està en obres, no hi oneja cap bandera oficial.

El cas de Castellfollit de la Roca és un més dels 401 municipis catalans que l’Associació de Municipis per la Independència comptabilitza que han rebut denúncies o requeriments per actuacions relacionades amb el procés sobiranista. A la Garrotxa són 8 ajuntaments i el consell comarcal els que des de fa uns anys han anat reben denúncies i recursos de la delegació del Govern espanyol. A més de Castellfollit de la Roca, Olot, les Preses, Santa Pau i el Consell Comarcal de la Garrotxa n’han rebut per no tenir la bandera espanyola hissada. La delegació del Govern espanyol també va denuncia el 2013 a Sant Jaume de Llierca per aprovar una moció a favor de la sobirania fiscal mentre que l’ajuntament de la Vall d’en Bas va ser denunciat el mateix any per aprovar una moció de suport a la insubmissió fiscal proposada pel moviment Diem Prou. Els requeriments més recents rebuts a la Garrotxa són el de Mieres i les Planes d’Hostoles, per haver treballat el passat 12 d’octubre, dia de la Hispanitat.

 

Notícies relacioandes:
– L’Ajuntament de Mieres desoirà el requeriment de la Subdelegació del Govern per haver obert el 12 d’octubre
– La delegació del Govern espanyol pregunta a l’ajuntament de Les Planes els serveis públics que va oferir el Dia de la Hispanitat