L’Ajuntament i l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic d’Olot demanen la implicació de tots els actors per millorar el barri vell

Ajuntament d’Olot i l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic van asseure’s plegats ahir al programa Pros i Contres d’OLOT TELEVISIÓ per debatre sobre el Nucli Antic. El regidor Estanis Vayreda i el portaveu de l’associació David Juvanteny van coincidir a identificar els dos grans problemes del barri vell: l’estat dels edificis de certes illes i altres de caràcter social que no estan permetent la diversitat de residents. Els dos convidats també van coincidir a grans trets en les conclusions: un cop arreglats els problemes estructurals més urgents, calen solucions palpables sorgides de la implicació de tothom.


Les divergències entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic van trobar-se més en la diagnosi més optimista o pessimista del barri vell. Les dues postures van tendir a convergir, després, a l’hora d’abordar les solucions. Els dos convidats van coincidir a dir que la primera mesura havia de ser la reparació urgent dels 13 pisos amb deficiències que poden afectar la via pública i, després, el 18% dels 370 edificis revisats, que necessiten una actuació a curt o mig termini. Al portaveu de l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic, David Juvanteny, li sembla que són molts edificis i que això mostra la mala planificació que fins ara s’ha fet del barri vell.

La diagnosi dels edificis del Nucli Antic havia estat una demanda de l’associació de veïns i propietaris. Juvanteny va reclamar a l’equip de Govern que escolti els veïns. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, que havia estat regidor del Nucli Antic, creu que els veïns han d’ajudar el govern municipal a marcar les prioritats al barri vell, i va demanar la seva participació en la revisió del pla de barris que planteja l’equip de Govern.

El portaveu de l’associació de veïns i propietaris, David Juvanteny, va denunciar que l’actitud d’alguns propietaris i la mala planificació d’obertura de comerços, havia guetitzat el Nucli Antic, i concretament, el sector a l’entorn del Carme. Va demanar més incidència en les polítiques de civisme i coactives per millorar-ne la convivència, l’habitabilitat i l’atracció de nous comerços. Juvanteny va reclamar mesures palpables al Nucli Antic que visualitzin que es treballa per millorar el barri vell. Els dos convidats al programa van coincidir a dir que cal la implicació transversal de tots els actors per millorar la seguretat, l’habitabilitat i l’activitat al Nucli Antic.

 

Notícies relacionades: 
– L’equip de Govern d’Olot vol revisar el Pla de barris al Nucli Antic i incloure-hi elements de participació ciutadana
– 13 dels 369 edificis del Nucli Antic inspeccionats per l’Ajuntament d’Olot necessiten una actuació a curt termini

x