17 establiments participaran en la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa d’enguany

La setmana que ve comença el mes gastronòmic de la Garrotxa. A partir de dimecres torna la Mostra Gastronòmica amb el sopar d’inici i tots els menús que oferiran durant un mes els 17 establiments que hi participen enguany.

L’Hostal els Ossos, de Santa Pau, és un dels 17 establiments garrotxins que participa enguany a la mostra gastronòmica. El sopar hi portaran un tartar de vedella amb sabors de la Garrotxa, un plat que incorpora productes autòctons com el fajol, els fesols o el blat de moro i que casa amb l’objectiu de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Des de fa més de 30 anys, aquest esdeveniment, més enllà de ser l’aparador del patrimoni gastronòmic de la Garrotxa, promociona el territori a través del producte local, de proximitat i del seu productor.

El sopar de la mostra gastronòmica es celebrarà el dimecres al vespre al Saló de Banquets de la Torre dels Til·lers a Les Planes d’Hostoles, on s’hi servirà un aperitiu amb els plats elaborats per tots els establiments participants, un plat principal, unes postres i el nou gin Volcànic. Durant el sopar també es farà entrega del Volcanet d’Or i el d’argent. El d’Or enguany el rebrà el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot per commemorar el seu 50è aniversari dinamitzant la ciutat amb les seves activitats. El Volcanet d’argent s’entregarà al Forn de Pa Batallé, dels Hostalets d’en Bas.

Finalment l’Homenatge es farà a la Família Fajula i Danés del Bar Hostal del Sol d’Olot. Un cop acabat aquest sopar, tots els restaurants participants oferiran, per a garrotxins i visitants, durant 30 dies, el menú de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Els menús de la Mostra es podran degustar del 27 d’octubre al 27 de novembre en els 17.

x