L’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, assegura que a Olot no s’hi tornaran a fer toros tot i la sentència del Tribunal Constitucional

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, assegura que a Olot no s’hi tornaran a organitzar curses de Braus, tot i la sentència del Tribunal Constitucional, que ha aixecat la prohibició de curses de braus emesa pel Parlament de Catalunya. El batlle recorda que la plaça de braus és propietat de l’Ajuntament, que en ple va declarar Olot ciutat antitaurina.

Els favorables a les festivitats taurines entenen la sentència del tribunal com una constatació que la prohibició del Parlament de Catalunya era inconstitucional. L’accionista de la plaça de braus d’Olot Joaquim de Trincheria veu poc probable que s’hi tornin a celebrar curses de braus a Olot o al conjunt del Principat en el context actual, tot i que no ho descarta d’aquí a uns anys.

L’accionista de la plaça d’Olot ha remarcat la bona salut  que les curses de braus tenen a la Catalunya Nord, un territori proper per als aficionats garrotxins. L’alcalde d’Olot ha reptat als que vulguin que s’hi tornin a fer toros a Olot que facin una crida ciutadana i demostrin que a Olot hi ha una majoria social a favor de les curses de braus.