La PAH Garrotxa denuncia que Bankia no ha complert la seva paraula amb les famílies afectades

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha protagonitzat aquest matí una acció de protesta davant l’oficina que Bankia té entre els carrers Mulleras i Sant Rafel d’Olot. Acusen l’entitat bancària d’enganyar tres famílies en risc d’exclusió residencial, prometent-los solucions que no ha arribat a complir. La plataforma exigeix a Bankia que compleixi la seva paraula i aporti als afectats una solució factible.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb el suport d’altres entitats, han volgut fer notòria aquest matí la seva protesta contra Bankia perquè, segons han manifestat, no han complert amb la paraula donada a tres famílies en exclusió social i risc d’exclusió residencial. Així es podia llegir en els cartells que han penjat a la façana de l’entitat bancària, i així ho proclamaven.

La plataforma ha explicat el cas de les tres famílies que no poden pagar la hipoteca. A una, Bankia li va dir que li atorgaria la dació en pagament si perdien la feina, és a dir, que el banc els perdonaria el deute a canvi de quedar-se amb la propietat de l’habitatge. Aquesta família ha acabat perdent la feina i no se’ls ha donat la dació en pagament. El mateix li ha passat a una segona família, la de la Mamassa Jamegay. El banc va acceptar refinançar la seva hipoteca a 45 anys, però els va prometre atorgar-los la dació en pagament si els dos membres del matrimoni perdien la feina. Ja fa un any que tots dos van perdre la feina i la dació en pagament no ha arribat.

En el tercer cas, Bankia els va fer signar un contracte de lloguer i els va prometre que, si pagaven els tres primers mesos, els perdonarien el deute. Ja fa un any que paguen el lloguer i el deute no se’ls ha perdonat.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca convoca setmanalment una assemblea on proporciona assessorament col·lectiu a les famílies afectades. L’entitat assegura que cada setmana arriben nous casos, i que molts d’ells són gestionats per Bankia. Les assemblees de la plataforma són obertes a tothom. Se celebren cada dilluns a 2/4 de 7 de la tarda al Local d’entitats del passeig de la Muralla d’Olot.