El periodista olotí Joan Oller fa una ruta per les tavernes i fondes desaparegudes del centre d’Olot

El periodista olotí Joan Oller ha fet un recorregut pel centre d’Olot i ha recordat antigues tavernes i fondes desaparegudes. L’itinerari, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat, ha començat a Can Xalegre, l’únic bar de la joventut d’Oller que encara manté les portes obertes.

El periodista Joan Oller ha ofert aquest matí una ruta personal per a totes aquelles persones interessades en conèixer les tavernes, fondes i cellers del casc antic d’Olot i que han desaparegut amb el pas del temps. El recorregut ha començat al carrer Bellaire, al bar Can Xalegre, l’únic local on freqüentava Oller de jove que encara resta obert. La ruta ha continuat entre els carrers de Sant Esteve i el Carme, a l’anomenada Feixa de Baix, on s’han recordat antics establiments com cal Fat, els Canaris, ca la Basca, can Boquica, cal Rico Abuelo i l’hostal del Fum. Aquests locals van ser substituïts, a partir dels anys setanta, per bars i pubs més moderns. Segons ha explicat Oller, “la finalitat de l’itinerari és recordar aquells establiments que han desaparegut i que la gent més jove, no ha conegut mai”.

El periodista olotí ha recordat també les cançons de la Garrotxa que la gent més gran cantava en aquests establiments i que ell mateix va recuperar i reunir en diverses publicacions, com en el llibre ‘Cançons d’Olot: a les set per als que tinguin set’. Durant el recorregut,  Oller ha aprofitat per explicar anècdotes, com el motiu del nom de la botiga de queviures cal Rico Abuelo. “La botiga s’anomenava d’aquesta manera per què servien el vi amb un porró de la marca Rico Abuelo”, ha comentat l’olotí.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot han organitzat la trobada, en el marc del seu programa ‘Itineraris personals’.