La CUP considera que el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l’hospital d’Olot és desencertat

La CUP considera que el nomenament de l’olotí Josep Maria Padrosa com a gerent de l’hospital d’Olot “no és gens encertat”. Els regidors d’Olot, acompanyats per la diputada Eulàlia Reguant, han informat que el sou supera el límit permès per llei per als càrrecs directius públics. Denuncia que durant la direcció a CatSalut, Padrosa era suposadament apoderat de sis empreses privades que tenien contractes amb la Generalitat per valor de 14 milions d’euros. La CUP considera inadmissible el sou que se li ha assignat, 100.000 euros anuals, uns 9.000 més que l’anterior gerent.

El grup municipal de la CUP d’Olot no té representació al patronat de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. Tot i així, i juntament amb la diputada Eulàlia Reguant, ha volgut valorat aquest matí la ratificació per unanimitat que el patronat ha fet del nomenament de l’olotí Josep Maria Padrosa com a nou gerent del centre hospitalari. A la CUP li sembla que és un nomenament gens encertat. La Candidatura ha denunciat que el 2013 va sortir a la llum que, mentre va ser director de CatSalut, Padrosa encara era uposadament apoderat de sis empreses privades.

La CUP ha recordat que el 2012 la plataforma d’afectats per les retallades sanitàries va presentar una querella contra Josep Maria Padrosa en considerar que es vulneraven dues lleis catalanes sobre incompatibilitats, la d’Alts Càrrecs de la Generalitat i la d’Ordenació Sanitària. Segons la CUP, aquell any l’Institut Català de la Salut va veure reduït el pressupost un 4,76%, mentre que les empreses de les quals Padrosa era apoderat només van veure reduïda la facturació amb el CatSalut en un 0,1%. La fiscalia va desestimar la denúncia, però l’Oficina d’Antifrau de Catalunya va obrir una investigació. No va trobar indicis de delicte, però va demanar a la Generalitat més control per als seus alts càrrecs. Segons la CUP, llavors Padrosa va tardar 20 mesos a presentar la seva declaració de béns. L’Oficina d’Antifrau va enviar el cas a l’Autoritat Catalana de Competència, que va multar les empreses de les quals Padrosa n’era apoderat. Va multar amb 950.000 euros les quatre empreses de rehabilitació que en el concurs públic convocat pel CatSalut el 2012 van associar-se. El tribunal va considerar la falta de “molt greu”, ja que l’associació va contribuir a encarir la factura pública del CatSalut. Aquest any, Padrosa ha estat un dels alts càrrecs substituïts coincidint amb el canvi de govern de la Generalitat.

La CUP també ha considerat inadmissible el sou assignat a Padrosa com a gerent de l’hospital.  La CUP ha informat que el nou gerent cobraria 120.000 euros a l’any. Fonts de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa han corregit la dada aportada per la Candidatura d’Unitat Popular a les 12 del migdia, assegurant que Padrosa en realitat cobrarà 100.000 euros anuals. Això representa uns 9.000 euros més més que l’anterior gerent, Carles Puig. La CUP ha volgut aprofitar la seva interpenció aquest matí davant l’hospital per felicitar i agrair a tots els treballadors i treballadores la feina que fa possible el dia a dia al centre.

 

Notícies relacionades: 
– L’olotí Josep Maria Padrosa és l’escollit per ser el nou gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa