L’alcalde d’Olot i president del patronat de l’hospital defensa el nomenament de Padrosa com a nou gerent del centre

L’alcalde d’Olot ha defensat el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l’hospital. Ha defensat el procés de selecció engegat en el sí del patronat de l’hospital per a la seva elecció, i ha explicat el perquè de la variació de sou respecte de l’anterior gerent.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha volgut defensar el nomenament de l’olotí Josep Maria Padrosa, exdirector de CatSalut, com a nou gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Corominas ha explicat que cap tribunal no ha determinat irregularitats en les funcions de Padrosa mentre va ostentar càrrecs al govern de la Generalitat, i que la seva elecció s’ha realitzat mitjançant un procés transparent, del qual han tingut puntual informació els diferents grups amb representació a l’Ajuntament d’Olot, també la CUP.

Aquest dimarts al migdia, la Fundació de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha fet públic el sou que cobrarà el nou gerent. Són 100.000 euros anuals i no 120.000, com havia afirmat la CUP. Tot i això, el sou del nou gerent puja uns 9.000 euros respecte del salari de l’anterior gerent, Carles Puig. Corominas ha explicat que és així perquè Padrosa no tindrà un contracte laboral comú, sinó d’alta direcció, que pacta una indemnització més baixa respecte al contracte laboral.

La CUP manté la discrepància amb el nomenament de Josep Maria Padrosa perquè asseguren que en el seu exercici public va beneficiar el sector privat. En un comunicat, expliquen que 100.000 euros anuals els continua semblant un sou desorbitat i inacceptable. El Patronat de l’Hospital també ha emès aquest matí un comunicat on defensa la transparència del procés d’elecció de Padrosa i on recorda que l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és un centre de la Xarxa Pública d’Hospitals de Catalunya. Demana que qualsevol controvèrsia quedi circumscrita als òrgans interns del centre i es debati en el sí de la institució i que mai hauria de ser objectede debat polític.

 

Notícies relacionades: 
– La CUP considera que el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l’hospital d’Olot és desencertat
– L’olotí Josep Maria Padrosa és l’escollit per ser el nou gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa