La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya es reuneix a Olot per elaborar el Contracte programa de l’organisme

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya s’ha reunit a Olot per elaborar un Contracte programa per a l’organisme. La reunió es va fer ahir i va concloure amb la creació d’una comissió de treball.

La trobada ha servit per definir les grans línies de treball que la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya durà a terme entre el 2016 i el 2019, quins recursos fan falta per executar-les, com es gestionaran i com s’avaluaran. Els plenaris de tots els museus de la xarxa hauran de discutir i aprovar les actuacions que es concretin en el Contracte Programa i que van des de recerca aplicada a les col·leccions i el relat de les mostres, fins a noves temàtiques expositives.

De la reunió a Olot n’ha sortit una comissió de treball formada per representants del Museu Nacional de Catalunya, del Servei de Museus i alguns dels museus de la xarxa. Aquesta comissió ha de diagnosticar les necessitats i establir les línies d’actuació que cal iniciar. La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya prioritzarà el seguit d’actuacions que decidirà per aplicar les més urgents el 2017 i la resta durant els tres anys següents. L’organisme permet la col·laboració entre tots els museus i cedir-se obres d’art els uns als altres per exposar-les arreu del territori.

Enguany ha estat la primera vegada que el Museu de la Garrotxa acollia la reunió. Aquesta es fa periòdicament i va rotant entre els diversos equipaments que formen part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

 

Notícies relacionades: 
– El Museu de la Garrotxa entra dins la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

x