L’equip de govern d’Olot anuncia uns pressupostos per al 2017 on l’atenció a les persones serà prioritària

Els pressupostos i les ordenances fiscals d’Olot previstos per al 2017 es debatran en el ple ordinari d’aquest dijous a l’Ajuntament. Al programa Pentàgon, l’alcalde d’Olot ha avançat alguns aspectes dels comptes i els impostos que presentarà a aprovació.


La prioritat de l’equip de govern d’Olot en els pressupostos del 2017 tornarà serà l’atenció a les persones. Així ho ha assegurat l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ha enumerat les partides que es veuran incrementades. En ocupació, es proposa un increment del 30% en els pressupostos de l’any vinent. A la partida d’educació, l’equip de govern proposa un increment del 18% en els pressupostos del 2017. Altres partides que es volen incrementar són els serveis socials, en un 15%, i habitatge, en un 16%.

Quant a les ordenances fiscals, seran bàsicament continuïstes, excepte per a la recollida d’escombraries domèstiques. Els cànons obligaran a incrementar l’impost lleugerament. El contribuent pagarà dos euros més l’any vinent. A la plusvàlua, l’impost per transmissió de propietats immobles, l’Ajuntament havia abaixat el valor cadastral en més d’un 50%, i aquest any modificarà els tipus. Les bonificacions es volen mantenir i en alguns casos incrementar, amb el compromís del govern municipal d’anar substituint les bonificacions per la tarifació social, el pagament dels serveis que ofereix l’Ajuntament d’Olot en funció de la capacitat econòmica del contribuent.

En l’apartat d’inversions dels pressupostos, l’alcalde d’Olot ja ha avançat que hi haurà partides per al Nucli Antic d’Olot i per seguir treballant en el Pla de Millora del barri de Sant Miquel. També hi haurà partida per abordar la reforma del Firal, que es preveu iniciar al juny de l’any vinent.