La 32a Mostra Gastronòmica celebra el sopar de degustació amb rècord d’establiments participants

El sopar de la 32a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa es va celebrar ahir a la nit, amb la participació de 360 comensals i 17 restaurants de la comarca. Durant l’acte es va homenatjar al Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, el forn de pa Batallé dels Hostalets d’en Bas i la família Fajula i Danés, que regenta l’Hostal del Sol d’Olot.

Portar la gastronomia autòctona al més alt nivell possible. Aquest és l’objectiu de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, que ahir va oferir a la Torre dels Til·lers de les Planes d’Hostoles un tastet dels plats de cuina volcànica dels 17 establiments participants; mai hi havia hagut tants restaurants preparant receptes destinades a traslladar el paisatge a la taula. Tàrtar de vedella, xarrup de crema de remolatxa, llobarro confitat, pilotilles de senglar…els plats són molts i variats, prenent com a base els productes de la terra.

Però a banda de l’homenatge que cadascú va poder fer al seu paladar, la Mostra cada any vol reconèixer aquella gent que contribueix a la promoció de la Garrotxa amb la seva activitat. Per aquest motiu, aquest 2016 va entregar el Volcanet d’Or al Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, el de plata al Forn de Pa Batallé dels Hostalets d’en Bas, i va homenatjar a la família Fajula i Danés, regents de l’Hostal del Sol d’Olot.

El sopar de la Mostra es va cloure, com és habitual, amb un brindis, però l’activitat es manté a les cuines dels restaurants participants, on durant el proper mes es serviran menús especials per degustar el territori garrotxí.

 

Notícies relacionades: 
– 17 establiments participaran en la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa d’enguany

x