Dos dels quatre nous fanals de la Plaça Major d’Olot ja es poden veure instal·lats

Des d’ahir ja es poden veure instal·lades dos dels quatre nous fanals de la Plaça Major d’Olot. Dimecres vinent l’obra quedarà enllestida, i s’espera que ja funcionin de forma rutinària el cap de setmana del 6 i 7 de novembre. L’objectiu és garantir una millor il·luminació a la plaça, i proporcionar una subjecció fiable al cablejat.


Aquesta és la nova imatge de la Plaça Major d’Olot amb els nous fanals. De moment només hi han dues de les quatre torres instal·lades, però ja es pot intuir com quedaran els punts de llum relacionats amb l’entorn. L’Ajuntament va decidir fer aquest canvi per solucionar un problema endèmic de la Plaça: no hi havia cap estructura prevista per aguantar un cablejat o qualsevol tipus d’instal·lació externa temporal. Els dos fanals que falten per posar ja hi seran el proper dimecres, i es preveu que el 6 i 7 de novembre els punts de llum estiguin en funcionament.

Un altre dels motius de la substitució dels anteriors fanals és que no oferien una il·luminació adequada a la plaça: ara es reduirà en un 60% el cost energètic, i a més s’asseguraria que la llum sigui més uniforme a tot l’espai. Els fanals tenen una alçada d’11 metres, i tenen un cost de 120.000 euros.

 

Notícies relacionades: 
– Els antics fanals de la Plaça Major d’Olot ja il·luminen la Plaça Espanya
– Aquesta setmana han començat els treballs d’instal·lació dels nous suports de llum i engalanament de la plaça Major d’Olot