Besalú implementarà la recollida d’escombraires porta a porta l’any que ve

Besalú vol iniciar en porta a porta en la recollida d’escombraries. Aquest model permet reduir la fracció resta i augmentar el reciclatge. El municipi ja fa temps que estudia l’aplicació del porta a porta i s’han fet proves en un barri. Abans d’estendre’l a la resta de la població es farà un procés participatiu.

L’Ajuntament de Besalú ha aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques per incorporar el porta a porta en la recollida d’escombraries. Aquest model ja fa temps que es prova en un dels barris de la ciutat i permet augmentar el reciclatge i reduir la fracció resta, que no es pot seleccionar i s’ha de soterrar. Amb aquest model els residus es recullen casa per casa. Els ciutadans separen els residus en els seus habitatges i, seguint un calendari, el dia que es recullen els envasos, treuen aquest contenidor al carrer, el dia que es recull la fracció orgànica deixen aquesta a la porta i així amb tots els residus. Per incorporar aquest model, però cal informar a la població i per això abans de posar-lo en marxa es farà un procés participatiu i diverses campanyes informatives.

L’aplicació de la recollida porta a porta suposa que Besalú deixarà de banda el servei de recollida del Consell Comarcal de la Garrotxa. Abans de decidir incorporar el porta a porta, que està previst que es posi l’any que ve, l’Ajuntament ha estudiat diferents models i aquest és el que més els ha convençut.

x