Batet de la Serra celebra la 12a edició de la Sega del Fajol amb un concurs de pastissos

Batet de la Serra ha acollit aquest diumenge la 12a edició de la Sega del Fajol. L’Associació Amics del Fajol de Batet ha organitzat la sega de manera tradicional i un concurs de coques de fajol. El gegant, en Batòies i les perdius, també han ballat a la festa. El pròxim 12 de febrer se celebrarà la Fira del Gra de Fajol.

Avui s’ha celebrat a Batet de la Serra la dotzena edició de la Sega del Fajol. L’Associació Amics del Fajol de Batet ha organitzat les diverses activitats, que han començat a les 11 del matí amb la sega de manera tradicional. “El fajol es va deixar de cultivar a Olot i a Batet als anys seixanta, perquè no és productiu. A partir dels vuitanta, vam tornar a recuperar-lo”, ha comentat Carme Plana, organitzadora de la Sega del Fajol.

Aquest tipus de blat, també anomenat blat sarraí, s’ha posat de moda últimament perquè no conté gluten i les persones celíaques en poden menjar.  Pastissers de la comarca han participat a la festa i han elaborat fins a 12 coques de fajol. Un jurat, format per cinc especialistes reconeguts, ha escollit el pastís guanyador, que es menjarà durant la Fira del Gra de Fajol el dia 12 de febrer. El Forn de Pa Tubert, d’Olot, s’ha emportat el primer premi. El gegant de Batet, en Batòies i les perdius, també han estat presents a la festa.

Notícies relacionades:
2.500 persones visiten l’onzena edició de la Fira del Fajol de Batet de la Serra
La Festa de la Sega del fajol de Batet de la serra enceta la temporada d’aquesta poligonàcia a la Garrotxa