Olot homenatja el cantautor occità Georges Brassens en motiu del 35è aniversari de la seva mort

Olot va recordar dissabte el llegat de l’occità, Georges Brassens, en el marc del cicle de música d’autor programat per aquesta tardor. Durant tota la jornada, hi va haver concerts i xerrades, en què van participar Empar Moliner o Quico Pi de la Serra, entre d’altres.

Dissabte, l’Ajuntament d’Olot va homenatjar el cantautor occità, Georges Brassens, en motiu del 35è aniversari de la seva mort. Brassens, de caràcter trencador i reivindicatiu, va influenciar els components de la Nova Cançó catalana, com al músic Quico Pi de la Serra, qui també va participar en les jornades. “Els que ens dediquem a aquesta professió considerem Brassens com un gran referent, com Beethoven ho va ser per la música clàssica. Un home indispensable”, va comentar Pi de la Serra.

Els actes van començar al matí amb una xerrada de Daniel Vázquez Sallés, fill de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán, sobre la influència de l’autor. A la tarda, a la sala El Torín, es va celebrar un concert de versions de Brassens amb la banda garrotxina, El Quartet de Bianya amb en Manelic de Pera i un altre grup occità, ‘Corne d’Aur-oc’.  Tot seguit, el periodista Salvador Alsius va moderar una taula rodona amb la companyia de Quico Pi de la Serra, Empar Moliner, entre d’altres. El concert de la banda ‘Les Amies de Brassens’ va posar punt i final a la jornada.

El dia escollit per recordar Brassens va ser el 29 d’octubre, dia en què va morir l’any 1981. Olot és la primera ciutat de Catalunya en commemorar el 35è aniversari de la seva mort.

Notícies relacionades:
El cantautor Roger Mas presenta el seu novè disc, titulat ‘Irredempt’, al Teatre Principal d’Olot
Paula Valls i la seva banda presenten el seu primer disc ‘Black and White’ a la sala El Torín