El Consell de Cooperació organitza les jornades ‘Projectem la Pau’ a Olot per sensibilitzar la ciutadania

El Consell de Cooperació i Solidaritat d’Olot organitza divendres i dissabte diversos actes sota el lema ‘Projectem la Pau’. La intenció és sensibilitzar a la ciutadania, aproximant-la als conflictes actuals i la diversitat mundial.

L’any 2014 es va aprovar una moció a l’Ajuntament d’Olot on es declarava la ciutat com a ‘municipi per a la pau’. Des de llavors, el Consell de Cooperació, i juntament amb el Consorci d’Acció Social, realitza accions de sensibilització ciutadana. Aquest mes de novembre organitzen sis activitats en aquest sentit: la primera d’elles arrenca el divendres 4 de novembre, amb l’acte ‘Síria, 5 anys després’ al Núria Social; mitjançant l’opinió de tres experts, s’aprofundirà en l’origen del conflicte a Síria i quin paper hi podem tenir nosaltres en la construcció de la pau en aquest país. L’endemà dissabte, a partir de dos quarts de cinc, es faran jocs per infants i es pintarà un mural a la Plaça Campdenmàs. El mateix dia, a les cinc, es podrà gaudir de danses del món a la plaça Major, de la mà de l’entitat O’Folk. L’acte més destacat s’iniciarà a tres quarts de sis de la tarda, amb una marxa per la pau que anirà de la Plaça Major fins a l’Ajuntament, on es farà una encesa d’espelmes i es llegirà un manifest per la pau. Al final d’aquest recorregut també es projectarà un mapping a la façana de l’Ajuntament. Per acabar, del 17 al 30 de novembre es podrà veure l’exposició ‘Les raons de la cooperació’ al pati de l’antic Hospital d’Olot.

x