El conseller d’Empresa no tanca la porta al desdoblament de la variant de la C-37 al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas

El conseller d’Empresa no tanca la porta que de les demandes de l’empresariat i el procés de negociació en pugui derivar algun tipus de desdoblament de la variant al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas. El conseller és partidari que la infraestructura prevegi possibilitats de desdoblament en el futur si és necessari, tot i que creu que la prioritat és que la variant es construeixi al més aviat possible i dóna valor a l’acord arribat entre el Govern i els alcaldes perquè la via tingui un sol carril per banda.

Al programa Pros i Contres, el conseller d’Empresa i Coneixement ha renovat el seu compromís per seguir potenciant l’Escola d’Art i Superior de Disseny de la capital de la Garrotxa. Baiget també ha parlat de l’aglomeració de turistes a la Garrotxa durant la tardor. Diumenge al matí, durant unes dues hores, hi va haver retencions de fins a cinc quilòmetres a la C-152 i tres quilòmetres més a la C-37, que van obligar a muntar un dispositiu policial per regular el trànsit. Respecte de les aglomeracions als llocs més visitats, com la Fageda d’en Jordà, el conseller creu que les solucions han de sorgir del diàleg entre el Parc Natural i el sector públic i privat, a través de Turisme Garrotxa. Enguany, el Parc ha decidit reforçar la senyalització amb senyals de prohibit aparcar en punts especialment perillosos del voral de la GI-524, la carretera d’accés a la Fageda. Es pretén així dissuadir els conductors. També s’ha contractat un segon vigilant al pàrquing de Can Serra perquè sigui a peu de carretera i dirigeixi el trànsit quan l’aparcament estigui al complet.

Notícies relacionades: 

– Els alcaldes demanen a les entitats econòmiques respecte per l’acord arribat sobre la variant
-El conseller de Territori i Sostenibilitat advoca pel consens sobre la variant a la reunió mantinguda amb les entitats empresarials
– Les entitats empresarials garrotxines portaran la demanda del desdoblament de la variant de les Preses al conseller de Territori