El Parc Natural ha reforçat la senyalització a la carretera d’accés a la Fageda d’en Jordà i ha contractat un vigilant addicional a l’aparcament

Diàleg és el que han tingut durant els últims mesos els principals actors responsables que poden aportar solucions a l’excés de freqüentació en moments puntuals a la Fageda d’en Jordà. D’aquestes converses, que van girar entorn de l’organització del que s’ha anomenat ‘Taula de Freqüentació’, han sorgit algunes mesures que ja s’han aplicat aquest pont de Tot Sants.

Aquest pont de Tot Sants el Parc Natural ha implementat noves mesures per ordenar l’accés a la Fageda d’en jordà. Ha instal·lat noves senyals de prohibit aparcar als punts més sensibles de la carretera de Santa Pau. La nova senyalització ha permès sancionar els vehicles mal estacionats, tasca que ha recaigut en els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, que aquests dies també han augmentat la vigilància al sector. El Parc També ha contractat un segon vigilant que ha s’ha encarregat de regular l’accés a l’aparcament de Can Serra en funció de la disponibilitat de places. Turisme Garrotxa ha explicat que aquestes mesures surten de la taula sobre freqüentació que es va celebrar fa uns mesos, que va implicar actors implicats com els propis ajuntaments i els cossos de seguretat.

Altres mesures que la Taula de Freqüentació va apuntar va ser la necessitat de potenciar l’arribada a la Fageda en peu o mitjançant el transport públic. Turisme Garrotxa controlarà la repercussió de les diferents mesures que es van aplicant en l’accés a aquest espai per comprovar si són les adequades o cal ampliar-les en els propers mesos.

Notícies relacionades:

– La Generalitat advoca per quantificar la capacitat de càrrega de la Fageda d’en Jordà
– La Fageda d’en Jordà s’omple de turistes sense repetir les aglomeracions de la tardor