El vermut, els bolets o la pastisseria, novetats de la Fira Orígens 2016, que també potenciarà el producte ecològic

La Fira Orígens d’Olot arriba aquest 2016 a les cinc edicions, plenament consolidada en el mercat agroalimentari. Si bé manté les xifres del prop de centenar de productors present al certamen, enguany innova amb la introducció de sectors específics com els bolets i tòfones, els vermuts i la pastisseria. També amplia l’espai destinat als productors ecològics, que representen un 20% del total d’expositors.

El Mas el Cros, productor ecològic de carn de vedella, ha estat l’escenari de la presentació de la Fira Orígens 2016, la cinquena que s’organitza a la ciutat d’Olot. El certamen agroalimentari de productes de qualitat de Catalunya comptarà aquest cop amb més de noranta productors, repartits en 65 espais expositors, que la reafirmen en el sector i consoliden la Garrotxa com una de les comarques de referència del món alimentari.

En aquesta edició es mantenen les aules de tast, per oferir degustacions i maridatges de productes presents a la fira, i l’aula de nens, per fer gaudir als més petits amb el menjar. També repeteix l’aula de cuina, amb demostracions de xefs com Iolanda Bustos, Sacha Hormaechea, Marc Ribas, Albert Sastregener o Jordi Juncà i Fina Puigdevall. El que varia són alguns sectors del certamen: augmenta l’espai de productes ecològics, arribant al 20% del total de la fira, i s’introdueix el món del vermut, el dels bolets i les tòfones i la pastisseria, que tindran una presència destacada. La cinquena edició de la Fira Orígens es celebrarà a Olot els dies 19 i 20 de novembre.

 

Notícies relacionades:
– La Fira Orígens concedeix un accèssit del Premi a Millor Producte als fesols de Santa Pau
– Més de 8.000 assistents en tot el cap de setmana consoliden la Fira Orígens i el seu model
– La quarta edició de la Fira Orígens acull gairebé un centenar d’expositors de producte de proximitat i qualitat