Les noves mesures per a l’ordenament de vehicles a l’entorn de la Fageda d’en Jordà s’implanten amb efectivitat relativa al pont de Tots Sants

El Parc Natural ha recollit les dades de freqüentació a la fageda pel pont de Tots Sants, a través del comptador que es troba al sender Joan Maragall, a l’entrada del bosc. Diumenge va ser el dia de més visitants, amb 2.280. La dada s’ha acostat al màxim registrat l’any passat pel pont de la Puríssima, quan es va arribar a les 2.500 persones. Per ordenar-ne l’accés, aquest pont de Tots Sants el Parc ha instaurat noves mesures i n’ha reforçat d’altres que, amb més o menys afectivitat, han ajudat a mitigar les aglomeracions del trànsit rodat. La voluntat ara és reforçar l’oferiment d’altres alternatives d’accés a la Fageda.


El mal temps del pont de la Puríssima d’enguany va contribuir que la Fageda d’en Jordà no patís l’excés de freqüentació que va patir l’any passat. En un sol dia es va arribar al màxim registrat des que es compten els visitants, 2.500. Aquest any, el gruix dels visitants no ha arribat fins al pont de Tots Sants. Diumenge van passar per la Fageda 2.280 persones. La resta de dies, el nombre de visitants va anar a la baixa, 1.600 el dilluns i entre 1.100 i 1.300 dimarts. Aquest ha estat el pont en què el Parc Natural ha instaurat o reforçat algunes mesures sorgides de la Taula de Freqüentació entre administració, sector privat i cossos de seguretat. La novetat d’aquest any ha estat la col·locació d’aquests senyals de prohibit aparcar als vorals de la carretera més sensibles. La mesura ha de ser temporal, fins que s’habiliti el carril peatonal i de pas de bicicletes des de Can Blanc fins als aparcaments de Can Serra i Santa Margarida. El vigilant addicional contractat a l’aparcament de Can Serra ha contribuït a reduir les retencions a l’accés del pàrquing. S’hi estarà fins al pont de desembre.

Un altre problema és l’accés motoritzat a la Fageda des de la vall del Corb. Els visitants provinents del túnel de Bracons el segueixen guiats pel seu GPS. A partir de l’entrada a la Fageda d’en Jordà, però, el camí només està permès als veïns i als serveis. Des de l’any passat, i en col·laboració amb l’Ajuntament de les Preses, s’ha reforçat la senyalització per evitar el pas de vehicles. Aquest any també s’hi ha reforçat la vigilància.

Els actors responsables de l’àrea de la Fageda d’en Jordà seguiran treballant per reforçar les alternatives d’accés que existeixen, com la possibilitat d’arribar-hi en transport públic. Es tracta d’oferir un ventall de possibilitats que hi redueixi l’accés amb vehicle particular.

 

Notícies relacionades: 
– El Parc Natural ha reforçat la senyalització a la carretera d’accés a la Fageda d’en Jordà i ha contractat un vigilant addicional a l’aparcament