El Consell Comarcal emprendrà una prova pilot l’any vinen per implantar un nou model de recollida de residus

Fa uns dies els vam informar que l’Ajuntament de Besalú ha decidit apostar pel sistema de recollida de residus del porta a porta. Per fer-ho, assumeix tota la gestió de la recollida de residus que es fa al municipi, fins i tot la recollida selectiva, que fins ara confiaven en el Consell Comarcal. El de Besalú és un primer moviment d’un canvi de tendència en la recollida de residus que segurament podran veure a tota la Garrotxa a partir del 2018. El Consell Comarcal ha avançat a OLOT TELEVISIÓ que fa temps que treballen per afrontar una nova etapa en la recollida de residus. Ara saben que disposaran dels recursos i l’any vinent en començaran la prova pilot.

El Consell Comarcal es prepara per abordar un nou període en la recollida de residus a la Garrotxa. L’actual model de recollida de residus comarcal aprovat pel Consell d’Alcaldes està a punt d’expirar. Amb la intenció que els alcaldes valorin possibles noves opcions per millorar el model de cares als pròxims anys, el Consell Comarcal fa temps que treballa en el disseny d’una prova pilot. Recentment, la corporació ha sabut que comptarà amb els recursos. Promourà una prova pilot a la comarca amb diferents sistemes al llarg del 2017 per tal que els alcaldes en valorin el funcionament i decideixin al final de l’any el nou model que volen implantar a la comarca en una nova etapa.

El Consell Comarcal informarà de les diferents opcions que es volen posar a prova durant el 2017 en el Consell d’Alcaldes que se celebrarà el proper dijous, dia 10. El president de la corporació ja ha avançat que el porta a porta pot ser un d’aquests sistemes. La tendència cap a on el Consell Comarcal li agradaria anar és cap a un model on qui generi més residus, pagui més.

Un cop finalitzada la prova pilot, el Consell Comarcal conjuntament amb els alcaldes de la Garrotxa decidiran el model de recollida de residus a seguir en els propers anys. El model podrà ser molt similar o molt diferent a l’actual, homogeni o heterogeni, depenent de les necessitats de cada municipi o indret. El president del Cosnell Comarcal també ha deixat clar que cada ajuntament serà sobirà per seguir o no el nou model que sorgeixi d’aquest procés que començarà el proper any.

 

Notícies relacionades: 
– Besalú implementarà la recollida d’escombraires porta a porta l’any que ve