Sant Joan les Fonts congela la taxa d’escombraries per al 2017

Del futur del model i les instal·lacions de recollida de deixalles a la Garrotxa en depèn la taxa d’escombraries. De moment, per al 2017, Sant Joan les Fonts ha aconseguit congelar-la. Per fer-ho s’ha desconnectat algunes empreses del municipi de la recollida domèstica.

L’augment del cànon d’entrada de residus a l’abocador ha fet que municipis com Olot hagin hagut d’augmentar la taxa d’escombraries domèstiques per al 2017. L’Ajuntament d’Olot ho va aprovar en el passat ple d’octubre. Els olotins pagaran un 1’29% més, una puja que suposa un import de 2 euros al rebut anual. A Sant Joan les Fonts els ciutadans no notaran l’augment del cànon d’entrada de residus a l’abocador, perquè al 2017 el consistori reduirà el volum de deixalles domèstiques que hi porta. L’Ajuntament, a través del servei d’intervenció, juntament amb els serveis tècnics i el suport del SIGMA, ha realitzat un estudi per determinar la quantitat de deixalles que genera cada empresa del municipi i a algunes d’elles se les ha desconnectat de la recollida domèstica. Els residus d’aquestes empreses passaran a ser industrial i se’ls hauran de gestionar elles mateixes. Així es disminueix la recollida domèstica i s’entren menys tones a l’abocador, de manera que, tot i augmentar el cànon d’entrada de residus, els ciutadans de Sant Joan les Fonts no ho notaran en la taxa, que queda congelada.

Respecte a la resta de taxes i impostos del municipi, per al 2017 no hi hauran grans canvis, només s’han ajustat algunes ordenances a la normativa.

 

Notícies relacionades: 
– Les ordenances fiscals d’Olot es mantenen congelades amb les excepcions de la taxa d’escombraries i les plusvàlues