Les cotes de l’abocador de Beuda permeten la instal·lació d’un vas més

Els nous mitjans per determinar les cotes de l’abocador de Beuda han permès determinar que encara s’hi pot instal·lar un vas més. Això permetrà allargar la vida de l’equipament més dels cinc anys que es calculaven amb la instal·lació de l’últim vas. Tot i així, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa remarca que la vida de l’abocador dependrà de l’agilitat amb què es construeixi la planta de triatge projectada a Sant Jaume de Llierca.

L’alcaldessa de Beuda, Anna Vayreda, ho va anunciar dijous al programa l’Alcalde Respon d’OLOT TELEVISIÓ. Segons les informacions de què disposa, l’abocador de Beuda no es clausurarà en els propers cinc anys. Aquest era el temps que es calculava que s’hi podrien seguir abocant deixalles després de la instal·lació del nou vas que s’ha fet en aquest indret. Segons ha pogut saber Olot Televisió, els nous mitjans utilitzats per estudiar la topografia de l’abocador de Beuda han permès determinar que encara s’hi pot instal·lar un vas més. Ho ha explicat a Les Notícies el president del Consell Comarcal, Joan Espona.

Tot i així, el president del Consell Comarcal ha volgut fer èmfasi en què el més important per determinar la vida de l’abocador els pròxims anys serà la manera com se seleccionen, es tracten i es trien els residus a la Garrotxa. En aquest sentit, ha destacat la importància que la planta de triatge comarcal projectada a Sant Jaume de Llierca es construeixi al més aviat possible. El projecte compta amb el suport de la Generalitat. La previsió és que es posi en funcionament el 2018.